FACTUREN

BWB maakt vanaf 18 april 2019 gebruik van e-facturatie: een verbeterde en efficiëntere manier van factuurafhandeling. Hiermee realiseren wij voordelen voor BWB én voor leveranciers: meer gemak omdat leveranciers niet meer hoeven te printen en verzenden, een snellere verwerking omdat er geen tijdsverlies is door postverzending én minder fouten doordat een aantal stappen nu digitaal gaan.

Een e-factuur is iets anders dan een e-mail met pdf bijlage. Een e-factuur is een gestructureerd elektronisch bestand dat automatische en elektronische verwerking mogelijk maakt. Een pdf-factuur is dat niet.

Waarom e-factureren?

De Nederlandse overheid en Europa willen geautomatiseerde uitwisseling van e-facturen een impuls geven. Medeoverheden en andere aanbestedende diensten (en dus ook BWB) moeten daarom per 18 april 2019 e-facturen kunnen ontvangen en verwerken. Voor u betekent dit dat u geen kosten meer heeft voor printen en verzenden, er minder fouten door handmatige verwerking ontstaan en dat de snelheid wordt verhoogd door het ontbreken van de papierstroom.

Bent u verplicht e-facturen aan ons te sturen?

De Rijksoverheid heeft het insturen van e-facturen bij nieuwe contracten per 1 januari 2017 al verplicht gesteld. Ook BWB zal dit in de toekomst verplichten in de inkoopvoorwaarden van nieuwe aanbestedingen. Wanneer deze verplichting ontstaat, zullen wij u hierover tijdig berichten. Wij vragen u om de overstap al eerder te doen.

Wat moet u doen?

Per18 april 2019 kunt u e-facturen naar ons sturen. Gebruik voor het versturen van e-facturen de volgende gegevens:

Organisatie indentificatienummer (OIN) 00000001855582303000
Kamer van Koophandel (KvK) 64243656
Btw-nummer NL855582303B01

Het sturen van e-facturen is de laatste jaren gemakkelijker geworden. De meeste boekhoudsoftwarepakketten hebben de optie om e-facturen te sturen al ingebouwd. Maakt u geen gebruik van een boekhoudpakket, dan bestaan er via marktpartijen portalen die u toegang geven tot het zogenaamde simplerinvoicing netwerk, dat gemakkelijke uitwisseling van e-facturen naar onze organisatie mogelijk maakt.

Bekijk de informatievideo voor e-facturatie voor leveranciers van PIANOo (Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat).

Hulp bij overstappen naar e-facturatie

Raadpleeg uw (boekhoud)softwareleverancier voor objectieve informatie of bezoek de diverse websites die u objectieve informatie kunnen verschaffen:

https://www.pianoo.nl/nl/themas/elektronisch-factureren

http://www.ondernemersplein.nl/regel/facturen

Heeft u een vraag over specifiek e-facturering bij BWB? Neem dan contact met ons op via efacturatie@bvowb.nl.