Niek Duursema nieuwe directeur BWB

28 sep 2018
Niek Duursema heeft in september 2018 de functie van algemeen directeur overgenomen van Elma Groen. Niek Duursema is in eerste instantie aangesteld voor een jaar.

Elma werkte de afgelopen jaren aan de basis voor BWB. Zoals de evaluatie van Sietsma en Sietsma al aangaf, moet BWB zich nu verder professionaliseren: een goed moment om het stokje over te dragen.

In Niek Duursema heeft het bestuur de juiste opvolger gevonden voor de doorontwikkelingsfase van BWB. Deze fase start met het maken van zakelijkere samenwerkingsafspraken over besluitvorming, gemeenschappelijke rollen en verantwoordelijkheden en over de kwaliteit van de dienstverlening. Gerdo van Grootheest, burgemeester Culemborg en tevens voorzitter van het BWB-bestuur: "Het bestuur van BWB is blij dat Niek Duursema de organisatie komt versterken. Niek combineert een scherp analytisch vermogen en doorpakken, met oog voor de menselijke maat in de organisatie. Dat is in de doorontwikkelingsfase van BWB van groot belang. Het bestuur kijkt uit naar de samenwerking met Niek!”

Niek Duursema: "De medewerkers van BWB hebben de afgelopen tijd hard gewerkt en al veel bereikt. Maar we zijn er nog niet. Nu is het zaak om in control te komen en te werken aan nieuw perspectief, voor én met onze partners. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit samen tot een goed einde brengen!"